poster

Informer

Informer

Magazine | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 10

SYNOPSIS

LNG - terminal za ukapljeni plin, projekt je star 30-ak godina. I bivša i sadašnja Vlada stavile su ga na listu strateških projekata. Na raspisani natječaj za izgradnju javilo se sedam ponuđača, no upitno je hoće li itko od njih graditi državni strateški projekt. Naime, kanadski investitori koji se uopće nisu javili na natječaj i imaju vlastiti LNG projekt, tvrde da je zemljište - njihovo. Gledatelji mogu doznati više u novome izdanju Informera.
Porez na nekretnine priča je koja se odgađala nekoliko puta. Bivša se Vlada svaki puta povukla zbog negativne reakcije javnosti. Prema Nacionalnom programu reformi porez s novom Vladom ipak ide, i to od 2018., s punom primjenom od 2020. No što će se točno oporezivati, ne zna se. Ako je suditi prema trenutnoj ideji, oporezivale bi se i nekretnine koje su stanovnicima dom.
O njemu možemo misliti svašta, ali nikako ne možemo ostati ravnodušni. Davor Pavuna, fizičar i profesor na Švicarskom institutu za tehnologiju u Laussani, u intervjuu s ekipom Informera govori o tome kamo je dospio potrošački kapitalistički sustav, je li preoblikovanje u nešto novo već počelo i na što bi se razvojno trebala fokusirati Hrvatska.

Photos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Littoral

    image
  • Entertainment News On 5

    image
    A daily round-up of showbiz news and gossip from around the world, focusing on celebrities, movies, music and entertainment.
  • UEFA Champions League Magazine

    image
    The latest news and updates from the UEFA Champions League.
  • Hall of Fame Olympics

    image
    Protagonisti serije "Hall of Fame" su sportaši koji su posvetili svoj život sportu, s ciljem ostvarivanja olimpijskog sna. Kroz njihove intervjue i slike...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.