poster

Seoska gozba

Seoska gozba (2014)

Cooking | Croatia
Director: Zoran Happ

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 7

SYNOPSIS

Našoj je velikoj avanturi došao kraj. Evo nas na kraju putovanja Hrvatskom, u prekrasnoj Lici i malenom mjestu Dabar nedaleko Otočca.
Domaćica nam je Marjana Bićanić, koja sa suprugom Pavom vodi malu farmu krava i proizvodi nadaleko poznate ličke sireve, poput base i škripavca. U srcu Like, u netaknutoj prirodi, prisjetit ćemo se mnogih, pomalo zaboravljenih seoskih običaja, koji se u ovom dijelu Hrvatske nisu mijenjali stoljećima.
Marjana se u pripremi jela nastojala maksimalno držati tradicije: za predjelo je napravila pravu ličku puru (žgance) s preprženom slaninom i kiselim zeljem. Za glavno jelo poslužila je pastrvu iz Gacke prženu u kukuruznom brašnu s kuhanim krumpirom, a za desert je napravila kolač sa skutom.
Ova emisija ujedno je i veliko finale u kojem proglašavamo pobjednice prvog ciklusa u četiri kategorije: ambijentu, predjelu, glavnom jelu i desertu. A kako su se naše sudionice međusobno ocijenile i koje će se od njih kući vratiti s priznanjima, provjerite u emisiji.

Animirana špica: Fabrika, Sarajevo
Originalna glazba: Duško Šegvić

Photos

Seoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozba

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.