poster

Seoska gozba

Seoska gozba (2014)

Cooking | Croatia
Director: Zoran Happ

Where to watch
Show not available in country
User rating: 8.3/10
(3 votes)

SEASON: 1

EPISODE: 5

SYNOPSIS

U petoj emisiji put nas vodi u Novo Selo Palanječko nedaleko Siska, na OPG Veselić i našoj vrijednoj domaćici Tihani.
Njihovo gospodarstvo smješteno je na rubu parka prirode Lonjsko polje, u nestvarno lijepom krajoliku u kojem stada domaćih životinja s dolaskom proljeća i povlačenjem vode sve do jeseni slobodno pasu. Veselići su nadaleko poznati proizvođači ekološkog voća i povrća, a njihov džem od ekojagoda polako osvaja cijelu Hrvatsku. Uz kuću u kojoj žive Veselići su preuredili i konzervirali jednu staru posavsku drvenu kuću u nastojanju da od zaborava sačuvaju iznimnu etnografsku baštinu ovog kraja.
Tihana Veselić svojim je gošćama za predjelo pripremila juhu od hokaido tikve posluženu s prepečenim kockicama kruha, bučinim uljem i sjemenkama. Za glavno jelo na stol je iznesen smuđ s krumpirom i vrhnjem, a za desert domaća štrudla s jabukama i sirom. A kako su reagirale gošće iz Dalmacije i Istre, koje su prvi put probale riječnu ribu, svakako pogledajte u petoj epizodi Seoske gozbe.

Animirana špica: Fabrika, Sarajevo
Originalna glazba: Duško Šegvić

Photos

Seoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozbaSeoska gozba

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.