poster

ICTbusiness TV

ICTbusiness TV (2024)

Magazine, Technology, News | Croatia

Where to watch
Show not available in country

EPISODE: 215

SYNOPSIS

U digitalnom dobu, cyber napada je sve više, porast je broja incidenata, samo lani je u svijetu bilo preko 3 tisuće velikih incidenata. Porastao je i broj ransomware napada koji sa sobom donose i značajnije financijske posljedice. U prosjeku je potrebno 270 dana da se napad otkrije - od trenutka provale u sustav do njegove detekcije, a za smanjenje svih tih rizika potrebna su puno veća ulaganja u kibernetičku sigurnost.
Zakon o kibernetičkoj sigurnosti Sabor je već donio, a stupit će na snagu najkasnije do sredine veljače, a usklađenje s NIS2 direktivom kreće na godinu nakon što se dogodi Obavijest o kategorizaciji.
Direktiva NIS2 ima za cilj postizanje visoke zajedničke razine kibernetičke sigurnosti diljem Unije proširujući polje primjene u odnosu na prethodnu NIS direktivu. To znači da mnoga trgovačka društva i organizacije koje nisu bila obuhvaćena prijašnjim zakonom sada moraju ozbiljno razmišljati o unapređenju vlastite kibernetičke sigurnosti.
Upravo smo stoga u ovoj emisji razgovarali s Oren Elimelech, Co-Founder & CEO - CyberTeam360 izraelskim sigurnosnim stručnjakom koji govori iz dugogodišnjeg iskustva na što sve treba paziti kada se govori o kibernetičkoj sigurnosti.
O tome kako prevenirati prijevare na internetu, govori Eward Driehuis, VP of Fraud Engineering - ThreatFabric, a tu je i razgovor s Davidom Capezzom zaduženim u tvrtki Visa za upravljanje rizicima vezanim uz korištenjem kartica u multichannel okruženju.

Photos

ICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TV

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.