poster

ICTbusiness TV

ICTbusiness TV (2023)

Magazine, Technology, News | Croatia

Where to watch
Show not available in country

EPISODE: 213

SYNOPSIS

Za 2023. predviđa se da će tržište videoigara dosegnuti prihod od 249,60 milijardi dolara. Očekuje se da će rasti po godišnjoj stopi od 9,32 posto između 2023. i 2028., što će rezultirati projiciranim obujmom tržišta od 389,70 milijardi dolara do 2028. Sve to pokazuje o kakvom je potencijalu riječ, a upravo o tome smo na jednom od najvećih sajmova gaming industrije i to onim održanim u Zagrebu razgovarali s Damirom Đurovićem iz Reboota.
Gaming nije samo igra to je danas i sport o čemu razgovaramo s Ivanom Tadićem iz Fantastic Esportsa, a podaci samo za ovu godinu govore da će tržište video igara vrijediti 282,30 milijardi dolara uz rast od 13,1 posto. Segment tržišta gdje je vidljiv velik rast je in-game advetising koji bi do 2028. godine mogao dosegnuti oko 157,5 milijardi dolara s projiciranih u 2024. 109.6 milijardi dolara odnosno rastom od gotovo 44 posto.
Naravno, rast gaming industrije generira i potrebu za novim kvalitetnim kadrom o o čemu za ICTbusiness TV govori Igor Margan, voditelj Algebrinog studija razvoja računalnih igara.

Photos

ICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TVICTbusiness TV

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.