poster

Trag

Trag

Documentary | Serbia

Where to watch
Show not available in country

EPISODE: 13

SYNOPSIS

Žan-Žak Ruso je genijalni pisac i filozof poreklom iz Ženeve, koji će prosvetiti doba razuma svojom modernom i humanističkom mišlju. Ovaj mislilac se svojim idejama i delima, čija je vrednost univerzalna, obrušio na principe i društvene dogme XVIII veka.
Njegova modernost je neosporna. Autor kapitalnih dela poput Ispovesti, Nove Eloize i Sanjarija usamljenog šetača, čitavog svog života inspiraciju će tražiti u harmoniji između ljudi, kritikujući iskvareno i nemoralno društvo. Žan-Žak Ruso je izmučeni pisac i filozof koji izmiče svim klasifikacijama i čije je delo bilo ispred svog vremena. Izazivao je u ljudima mržnju i ljubomoru u istoj meri koliko i obožavanje. Ruso je doživeo brojna omalovažavanja, ali će nakon smrti njegov opus biti proglašen za avangardu filozofske misli i kamen-temeljac našeg društva i civilizacije.

Photos

TragTragTragTragTragTragTragTragTragTragTragTragTragTragTrag

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Combat Dealers (2014)

    image
    Combat Dealers follows the adventures of Bruce Crompton, a buyer and seller of old military kit. He travels around the barns and battlefields of Europe and the...
  • Chasing Classic Cars (2008)

    image
    Chasing Classic Cars follows Ferrari expert and master car restorer, Wayne Carini, as he takes viewers on his personal mission to uncover the world's most rare...
  • Chroniques d'en haut (1998)

    image
  • Cop Car Workshop (2018)

    image
    This is a series showing the work taking place in one of Britain's leading police car workshops.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.