poster

Young Village Folk

Young Village Folk

News | Europe, Croatia

Where to watch
Show not available in country

EPISODE: 1

SYNOPSIS

Koronakriza je pokazala koliko ovisimo o uvozu hrane, a ujedno su, upravo zbog zdravstvene krize, mnogi shvatili koliko je važno da dio hrane možemo proizvesti sami.
U EU 31% poljoprivrednih gospodarstava u vlasništvu je poljoprivrednika starijih od 65 godina, a samo 5,6% poljoprivrednika predstavlja generaciju mlađu od 35 godina. Tko će nam proizvoditi hranu u budućnosti?
Prema Ujedinjenim narodima, nakon 2050. godine trebat će nam dvostruko više hrane. Ta činjenica, koja je usko povezana s budućnošću zajedničke europske poljoprivredne politike, utječe na mlade naraštaje - ne samo u ruralnim, već i u urbanim sredinama.
Ciklus Young Village Folk 2 - Zelena generacija informira i educira o otvorenim pitanjima europske poljoprivrede i ruralnog razvoja na temelju aktualne tematike i generacijske smjene u proizvodnji hrane, što je također jedan od devet prioriteta zajedničke poljoprivredne politike nakon 2020. godine.
25 emisija kratkog formata Young Village Folk 2 - Zelena generacija donosi priče i dobre prakse mladih ljudi koji proizvode hranu u EU.
Gregor Božič podignuo je voćnjak sa starim sortama voća u Goriškim Brdima. Gregor, koji je ujedno ugledni slovenski redatelj, uvjeren je da je prirodna baština nemjerljivo bogatstvo, ali i mogućnost novih zelenih radnih mjesta za mlade.
Proizvodnja: Televizija Slovenija

Photos

Young Village FolkYoung Village FolkYoung Village Folk

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Talking Business (2015)

    image
    BBC presenters, based in the world's most dynamic cities, discuss with the most important and influential people from the world of business and finance, the key...
  • Witness

    image
    WITNESS: verb. to see for oneself. At Euronews we are committed to people’s stories and the truth. ‘Euronews Witness’ brings world issues into focus through the...
  • BBC Weather (1936)

    image
    Weather bulletins broadcast across the BBC television service, when not part of a programme.
  • Sky News

    image
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.