Novi Kingov roman The Institute postaje mini serija

Wednesday, 11 September 2019 15:43

David E. Kelley (Big Little Lies, The Undoing, The Lincoln Lawyer) i Jack Bender (Mr. Mercedes, Lost, The Outsider) rade na tv adaptaciji novog romana Stephena Kinga – The Institute. Riječ je o mini seriji koju razvija Spyglass Media Group. David E. Kelley je zadužen za prilagodbu i pisanje scenarija, a Jack Bender će preuzeti redateljsku palicu. Kelley i Bender su ujedno i izvršni producenti. Ovaj projekt će biti drugi na kojem zajedno rade na adaptaciji Kingovog djela, s obzirom da su već radili na seriji Mr. Mercedes koja sada ulazi u svoju treću sezonu. The Institute je također jedan od projekata koji proizlazi iz višegodišnjeg ugovora s Benderom i Spyglassom.
The Institute prati Lukea Ellisa čiji su roditelji ubijeni u pola noći nakon što su im u kuću upali uljezi. Luke se budi u ustanovi The Institute, u sobi koja izgleda poput njegove, jedino što nema prozore. Izvan njegovih vrata su druga vrata, iza kojih se nalaze ostala djeca s posebnim talentima, poput telekineze i telepatije. I ostali klinci su tamo dospjeli na isti način kao i Luke.
Ono što je zanimljivo jest da je roman The Institute tek jučer krenuo u prodaju, a već se radi na njegovoj adaptaciji. Roman je stigao i skupiti jako dobre rane kritike. “To je provorazredna zabava koja ima za poručiti nešto vrlo važno. Svi bi to trebali saslušati.” – The Washington Post. “King zadivljuje s najtraumatičnijom pričom s klincima koji trijumfiraju nad zlom, nakon romana Ono.” – Publisher’s Weekly.
“Oduševljen sam što mogu raditi s Jackom i Davidom, kreativnom ekipom koja stoji iza serije Mr. Mercedes. Razmišljamo vrlo slično, i vjerujem kako će The Institute postići veliki uspjeh.” – izjavio je sam Stephen King.
The post Novi Kingov roman The Institute postaje mini serija appeared first on Inverzija.

More

News provider

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.