Netflix nam sprema seriju “The Witcher”

Wednesday, 17 May 2017 17:42

 
Netflix je upravo objavio da razvija seriju baziranu na iznimno popularnoj sagi “The Witcher“. Za one koji ne znaju riječ je o književnom fantasy serijalu poljskog pisaca Andrzeja Sapkowskog. Popularna saga za sada broji osam romana i zbirka priča prevedenih na dvadesetak jezika. Saga je također nadahnula možda još i popularniju franšizu video igara, za koju ste sasvim sigurno čuli, ako već niste igrali neki od njezinih naslova.
Andrzej Sapkowski će također biti involviran u projekt u funkciji kreativnog savjetnika. Izvršni producenti će biti Sean Daniel (The Mummy franšiza, The Expanse), Jason Brown (The Expanse), Tomek Baginski (The Cathedral, Ambition) i Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life). Tomas Baginski će također i režirati barem jednu epizodu po sezoni.
“Priča se odvija oko netipične obitelji okupljene da bi se borila za istinu u opasnom svijetu. Likovi su originalni, duhoviti i konstantno iznenađujući”, izjavili su Sean Daniel i Jason Brown.
Tomek Baginski i Jarek Sawko su dodali: “Postoji poučna i intelektualna dubina u knjigama koja ide van granica žanra. To je priča i o današnjim izazovima, skrivenim ispod vela fantastike. To je priča o nama, o čudovištu i heroju koji čuče unutar svih nas.”
Ovo nije prva ekranizacija, knjige su već poslužile kao inspiracija za poljski film “The Hexer” iz 2001. godine, dok je 2002. godine izašla i istoimena poljska serija od ukupno 13 epizoda.

More

News provider

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.