“Mauritanac” u kinima: Novi film s Jodie Foster i povratak američkog političkog trilera

Tuesday, 2 March 2021 11:51

Film Oscarom® nagrađenog redatelja Kevina Macdonalda “Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama” je u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi osvojio Zlatni globus koji je otišao u ruke fenomenalnoj Jodie Foster.
Dvostruka oskarovka trijumfirala je na sinoćnjoj dodjeli Zlatnih globusa i osvojila svoj treći u karijeri i to za ulogu Nancy Hollander, braniteljicu koja preuzima slučaj Mohamedoua Oulda Slahija, Mauritanca koji je optužen da je angažirao teroriste koji su zabili avione u tornjeve World Trade Centra 11. rujna. Film je temeljen na istinitoj priči i memoarima Guantanamo Diary a uz Foster u filmu glume i Tahar Rahim u ulozi  Mohamedoua Oulda Slahija, koji je upravo za ovu ulogu bio u konkurenciji za nagradu Zlatni globus, te za Oscara nominirani Benedict Cumberbatch koji u filmu glumi vojnog tužitelja, pukovnika Stuarta Coucha, koji za Salahija traži smrtnu kaznu.
Priča prati Slahija koji je uhićen i zatvoren u Guantanamu zbog sumnje da je angažirao teroriste koji su izvršili napad na WTC. Nakon godina zatvoreničkog života bez sudskog epiloga njegov slučaj preuzima braniteljica Nancy Hollander i njena kolegica Teri Duncan, koju tumači Shailene Woodley. Počinje potraga za istinom koja će donijeti iznenađujuća i šokantna otkrića. Film Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama, u distribuciji Blitz filma pogledajte od 4. ožujka u CineStaru i ostalim kinima, a ulaznice kupite online ili na blagajnama kina.

More

News provider

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.