In memoriam Freddie Mercury uz najavu biopica: Danas bi imao 72.

Wednesday, 5 September 2018 08:35

Freddie Mercury, frontmen Queena je rođen na današnji dan 1946. godine u Zanzibaru pod imenom Farrokh Bulsara.
U Veliku Britaniju je došao s 18 godina gdje je pohađao fakultet za umjetnost i grafički dizajn. Tamo je upoznao Rogera Taylora i Briana Maya koji su zajedno svirali u sastavu Smile. Ubrzo im se pridružuje i Freddie i tako je 1970. godine osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih bendova – Queen. Ostatak je povijest. S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni, a još i danas se smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti. Freddijeva karizma, energija, odnos s publikom, senzacionalni nastupi i jedinstven glas vinuli su ga u zvijezde. Nikada prežaljenu legendu mnogi i danas smatraju najboljim zabavljačem svih vremena, a njegove bezvremenske stihove slušaju i stari i mladi. Freddie je dio povijesti koji će se prenositi i na nadolazeće generacije. Njegova uvjerljivo najbolja i u svijetu najpoznatija pjesma je Bohemian Rhapsody, a u kina uskoro stiže biografski film istog naziva.
Bohemian Rhapsody je priča o ovom legendarnom bandu i njihovoj pjevačkoj legendi – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.
Film prikazuje Freddiejev privatni život, kako se bend suočavao s tolikom slavom, i čega ih je naposljetku sve to koštalo. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.
Mercury je radio kao djelatnik prtljage u zračnoj luci Heathrow prije nego što se 1970te pridružio legendarnoj skupini Queen
Zaposlenici kompanije British Airways i zračne luke Heathrow slave njegov rođendan uoči premijere filma  BOHEMIAN RHAPSODY
U čast legende, djelatnici odjela prtljage su na Terminalu 5 zajednički osmislili i izveli koreografiju uz poznate plesne pokrete slavnog Freddieja
Ostale aktivnosti u zračnoj luci Heathrow uključuju puštanje pjesama grupe Queen na dolaznim terminalima te prodaju memorabilija na odlaznim terminalima
Film BOHEMIAN RHAPSODY u hrvatska kina stiže 1. studenog ove godine
Suvereno je vladao svjetskom scenom, uvijek na vrhu i uvijek aktualan kao vodeći vokal grupe Queen, ali je malo poznato da je Freddie Mercury radio na odjelu prtljage u londonskoj zračnoj luci Heathrow.
U čast legendarnom pjevaču i njegovom rođendanu, te skoroj premijeri filma BOHEMIAN RHAPSODY, djelatnici zračne luke i kompanije British Airways su na originalan način odali počast nikad prežaljenom Freddieju. Terminal 5 se transformirao u plesni podij, na kojem su djelatnici odjela prtljage izveli koreografiju inspiriranu slavnim Mercuryjevim plesnim pokretima, a sve uz pomoć koreografa popularnih TV emisija Strictly Come Dancing (Ples sa zvijezdama) i X Factor. Nakon par tjedana napornog vježbanja, ekipa se doslovno “oslobodila” rutine i iznenadila putnike plesnim pokretima baš poput Mercuryja, koji je u istoj zračnoj luci radio prije skoro 50 godina, netom prije nego što se pridružio skupini Queen i krenuo puniti arene diljem svijeta. Svi putnici koji danas, 5. rujna, stižu na Terminal 5 mogu uživati u pjesmama grupe Queen, a mogu pogledati i memorabilije koje će biti tamo izložene. Osim toga, u čast Freddijevog rođendana će svaki putnik po imenu Freddie, Frederick ili Farrokh (Freddijevo pravo ime) zajedno sa svojom pratnjom, biti pozvan u British Airways First lounge.
Film Bohemian Rhapsody prikazuje Mercuryjev uspjeh od samih početaka i prikazuje prizore s Heathrowa, gdje je radio dok je živio u Felthamu, prije no što je postao zvijezda i jedan od najatraktivnijih rock ikona svih vremena.
Adam Dewey, jedan od djelatnika koji je sudjelovao u nastanku ovog videa, je rekao: “Freddie Mercury je neosporna legenda i bila nam je posebna čast i zadovoljstvo sudjelovati u obilježavanju njegovog rođendana baš ovdje, u zračnoj luci Heathrow, gdje je nekoć radio.”
“Moje kolege i ja koji su u ovome sudjelovali i uvježbavali koreografiju i please pokrete, ne možemo dočekati da vidimo lica putnika kad vide što smo pripremili! Sam film Bohemian Rhapsody je za nas bio velika inspiracija i ne možemo dočekati premijeru koja će se uskoro održati!”
Virinder Bansal, jedan od managera luke Heathrow kaže: “Freddie Mercury je prava britanska ikona i oduševljen sam što sam sa svojim kolegama sudjelovao u proslavi njegovog kultnog života. Nadamo se da će putnici na Terminalu 5 uživati u iznenađenju koje smo im pripremili i da će im to biti jedinstvena dobrodošlica u Ujedinjeno Kraljevstvo.”
Terminal 5 zračne luke Heathrow će u danas, 5. rujna obilježiti rođendan Freddieja. BOHEMIAN RHAPSODY se u hrvatskim kinima otvara 1. studenog u distribuciji Blitza.
 

More

News provider

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.