Ezra Miller i Grant Morrison pišu scenarij za film The Flash

Sunday, 17 March 2019 11:36

Ezra Miller, koji je glumio super heroja Flasha u filmovima Batman v Superman: Dawn of Justice i Justice League, ovih dana završava scenarij za filmsku adaptaciju pustolovina najbržeg junaka DC svemira. Millerova odluka da se sam baci na pisanje scenarija najnovija je epizoda višegodišnje trakavice u koju se pretvorila produkcija ovog filma.
U tome mu pomaže škotski strip-autor Grant Morrison koji je u proteklih tridesetak godina radio na nizu ikonoklastičkih strip pustolovina u naslovima kao što su Doom Patrol, The Invisibles i Flex Mentallo. Morrison je pisao stripove za DC, Vertigo i kultni britanski strip magazin 2000 AD. Trenutno je glavni urednik još jednog kultnog strip magazina – Heavy Metal. Morrison je također jedan od autora SyFy-eve crnohumorne nadrealne serije Happy!
Flash je bio jedna od rijetkih svijetlih točaka u ranim danima DC-evog filmskog svemira. Filmsku adaptaciju njegovih pustolovina isprva je trebao režirati Seth Grahame Smith (pisac romana Abraham Lincoln, Vampire Hunter) koji je odustao od projekta u travnju 2016. Zamijenio ga je filmaš Rick Famuyiwa (The Confirmation, Brown Sugar), ali je i on napustio projekt u listopadu iste godine.
U siječnju 2017. studio je unajmio scenarista Joby Harolda (King Arthur: Legend of the Sword) da prepravi originalni scenarij. Par mjeseci kasnije obznanjeno je kako će se film zvati Flashpoint, implicirajući kako će se film o Flashu bazirati po njegovoj istoimenoj i iznimno popularnoj strip pustolovini.
Nakon što su šefovi Warner Bros. studija zaključili kako vedriji, šareniji superherojski filmovi bolje prolaze kod publike, početkom 2018. godine odabrali su Johna Francisa Daleya i Jonathana M. Goldsteina (scenariste filma Spider-Man: Homecoming) kao režisere Flashpointa. No, Miller nije bio sretan ovim izborom jer želi da ovaj film tonom bude bliži ranim, mračnijim DC filmovima. S obzirom da mu u svibnju ističe ugovor, ovaj scenarij mu je posljednja šansa da pogura Flashpoint u kreativnom smjeru u kojem bi htio.
The post Ezra Miller i Grant Morrison pišu scenarij za film The Flash appeared first on Inverzija.

More

News provider

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.