DOP TV: Operacija Žičara – Tajanstveni najduži dokumentarni kolaž u povijesti hrvatskog filma – Raskrinkavanje Bandića?

Saturday, 21 November 2020 12:31

Dragutin Saili (misteriozni code name nazvan po jednom od zagrebačkih gradonačelnika – gradonačelnik Zagreba od 1945. – 1949. kodnog imena Konspirator) je uploadao na YouTube dokument koji bi mogao biti dovoljan dokaz za korupciju i pranje novca unutar grada Zagreba.
Nepoznati autor je na adresu RTL TV emisije Potraga poslao video u trajanju od 7 sati u kojem je objasnio kako i zašto su samo troškovi građevinskih radova narasli za čak 89 milijuna kuna. Materijal je naslovljen “Operacija Žičara”, a sastoji se od različitih dokumenata.
Nezavisni zastupnik u Skupštini Renato Petak za petak je zakazao press-konferenciju na ovu temu. “Kako se gradila žičara i koji su utvrđeni propusti projekta? Kako su osnovni ugovori od 411 milijuna kuna poskupjeli na 514 milijuna kuna, a dio ugrađenih materijala je niže kvalitete? Gdje je završilo više od 100 milijuna kuna i tko je sve odobrio?”, stoji u pozivu. Sedam sati traje dokumentarni pasaž za koji kad ga polgedate ostat će vam samo pitanje – a što rade institucije?
Ima li najavljeni Juričanov dokumentarac o Bandiću “Kumek” ikakve koincidanlne veze s ovim i PR tog filma? Tik tak je do odgovora.

More

News provider

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.