Bogata i hitoidna kino jesen u hrvatskim multipleksima: Stižu “Udovice”, “Grinč”, fantastične zvijeri i “Noć vještica”

Monday, 29 October 2018 19:27

Za mjesec studeni, hrvatski kino-prikazivači pripremili su čak 22 nova filmska naslova, a slijedom mjesečnog početka prikazivanja radi se o ovim filmovima.
„Bohemian Rhapsody“ dugo je iščekivana glazbena priča o Freddieu Mercuryju i glazbenoj skupini Queen, koja već u pretpremijerom prikazivanju izaziva veliko zanimanje.
„Knjižara“ je drama o ustrajnosti jedne žene, koju tumači Emily Mortimer, da usprkos otporima održi otvorenu lokalnu knjižaru, koja je „trn u oku“ mjesnoj moćnici.
„Noć vještica“, jedanaesti po redu slasher u istoimenoj seriji horora, ponovno s legendarnom Jamie Lee Curtis, koju je ova uloga proslavila prije 40 godina.
Disney donosi vizualno raskošnu bajku „Orašar i četiri kraljevstva“, Norveška drama „Utoya, 22. srpnja“ potresna je priča o terorističkom činu koji
se dogodio u Utoyi 22. srpnja 2011. godine kada je život izgubilo 69 mladih ljudi.
Horor misterij „Operacija Overlord“ producentski je uradak legendarnog J.J. Abramsa, o borbi običnih i super vojnika, koji su tajnim eksperimentima genetski promijenjeni, i s radnjom tijekom drugog svjetskog rata.
„Što nas ne ubije“ novi je triler o hakerici Lisbeth Salander, u izvedbi Claire Foy, i novinaru Mikaelu Blomkvistu, koji su uhvaćeni u mreži špijuna, cyber kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika.
„Grinch“ je crtić, sinkroniziran na hrvatski, koji dolazi iz radionice „Illumination Entertainment“ koju smo dobro zapamtili po serijalu
crtića o Gruu i Malcima.
„Happy End: Glup i gluplji 3“ novi je provokativni redateljski, scenaristički i glumački uradak Anđela Jurkasa.
Raskošan i uzbudljiv spektakl o svijetu čarobnjaka bit će nastavak filma „Čudesne zvijeri“ iz 2016. godine, „Čudesne zvijeri: Grindewaldova zlodjela“, snimljen prema scenariju J. K. Rowling, autorice hit knjiga i filmova o čarobnjaku Harryju Potteru.
Hvaljena komedija „Plivaj muški“ redateljski je uradak Gillesa Lelouchea, prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu izvan konkurencije, o skupini muškaraca koji su osnovali prvi muški klub za sinkrono plivanje i spremaju se na svjetsko natjecanje.
„Whitney“ je uvjerljiv i potresan dokumentarac o životu ispred i iza reflektora legendarne i omiljene pjevačice Whitney Houston, koja je doživjela
tragičan životni kraj.
Upečatljiva drama „Dogman“ novi je, hvaljeni i nagrađivani redateljski uradak Mattea Garronea, u kojoj je glavni glumac Marcello Fonte, nagrađen za Najboljeg glumca na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu.
Uzbudljiv triler „Udovice“, „Oscarom“ nagrađenog redatelja Stevea McQueena („12 godina ropstva“) beskompromisna je priča o četiri udovice koje zloglasnim mafijašima moraju vratiti golemu količinu novca koju im duguju njihovi poginuli supruzi.
Thomas Winterberg redatelj je potresne drame „Kursk:prokletstvo dubina“, o potonuću poznate ruske nuklearne podmornice Kursk i sudbinama
mornara i njihovih obitelji.
„Mala Italija“ romantična je komedija koja se događa u njujorškoj četvrti Mala Italija, a kao predložak ima bezvremensku priču o Romeu i Juliji, ovoga puta bez tragičnog kraja, s puno romantike i pizze.
„Ralph ruši Internet“ Disneyjev je, na hrvatski sinkronizirani, crtić, nastavak, omiljenog animiranog hita „Krš i lom“.
Nova, spektakularna, akcijska i pustolovna verzija „Robina Hooda“, s Taronom Egertonom u ulozi Robina i Jamieom Foxxom kao Malim Johnom, snimana je u Dubrovniku i okolici.
Terry Gilliam, uvijek provokativan, otkvačen i zanimljiv, redatelj je komedije „Čovjek koji je ubio Don Quijotea“ s Adamom Driverom i Jonathanom Pryceom u glavnim ulogama.
„Još si tu“ nadnaravni je romantični triler s Bellom Thorne u glavnoj ulozi. Španjolska komedija „Bez dlake na jeziku“ šarmantna je „ženska“ priča s Maribel Verdú u glavnoj ulozi. Naposljetku, Vitalij Minski redatelj je angažiranog dokumentarca o Ukrajinskoj revoluciji 2013. godine naslova „Rodbina“.
Damir Demonja

KINO More

News provider

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.