SADRžAJ

Film „Vodene igre“ mitološka je priča o izmišljenoj vrsti koja je povezana s vodom. Ova laka parodija predstavlja dio antropologije koja kroz vođe, ratove i ostale značajne događaje prati rast i pad izmišljene kulture i društva, predstavljajući homage tradiciji engleskog televizijskog dokumentarnog filma.
Priroda i krajolik česte su značajke Greenawayevih ranijih uradaka. Film „Vodene igre“ prepun je prikaza rijeka, potoka i prirodnih krajobraza. Dok se redaju prekrasni krupni kadrovi grana, lopoča i uskomešane vode, ugodni nam glas priča priču o drevnoj dinastiji. Kako naš um povezuje slike s pričom, na ekranu vidimo mnogo više nego što je zapravo prikazano. Sablasni zvuk vjetra koji komeša krošnje drveća u šumi prati naše putovanje u vlastiti um.

Scenarist:
Pripovjedač: Colin Cantlie
TRAJANJE: 12 min

Fotografije

Vodene igreVodene igreVodene igreVodene igreVodene igreVodene igreVodene igre

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Greška (2021)

    image
    Florence, nastavnica i istraživačica, sa zaprepaštenjem otkriva anakronističnu gravuru - na modernom francuskom - na galsko-rimskoj fresci koju je upravo...
  • Drifting (2017)

    image
    A fishing day between a son, a father and a grandfather. They are speaking about an absent mother, who becomes present. A call is received.
  • Swept Away (2019)

    image
    A challenge to our perception of how others navigate through the world.
  • Indián (2016)

    image
    During the decades of communism in Eastern Europe, many kids wanted to be American Indians. Kids were amazed by novels as well as comics and western films. For...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.