SADRžAJ

Tokom ispitivanja policija u Sjedinjenim Američkim Državama često koristi Ridovu tehniku, složenu psihološku taktiku koja se koristi kako bi se osumnjičeni naveo da prizna zločin. Godinama se ova tehnika koristi iza zatvorenih vrata i bez ikakvih uređaja za snimanje koji bi dokumentovali ceo proces. Obučeni ispitivači veoma uspešno izvlače priznanje iz osumnjičenih, bez obzira da li je osumnjičeni zaista počinio zločin za koji je optužen. Advokatica Džejn Fišer-Birjalsen je odlučila da stane na put ispitivačkim tehnikama koje suviše često primoravaju nevine ljude da daju lažna priznanja. Film prati četiri slučaja lažnih priznanja i sa psihološke strane ispituje zašto ljudi lažno priznaju zločine koje nisu počinili, kao i posledice koje ova priznanja imaju na optužene, na njihove porodice i na celokupno društvo.
˝Lažna priznanja˝ pokazuje koliko lako osoba može da postane žrtva samouverenog ispitivača koji veruje da ste počinili zločin.

Fotografije

Lažna priznanja

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.