SADRŽAJ

U Mount Roseu, malom gradu u Minnesoti, svake se godine održava izbor ljepote za tinejdžerice, u kojem većina mjesnih cura sudjeluje samo zato jer nemaju što drugo raditi i zato što je to tradicija. Međutim, neke natjecateljice imaju ozbiljnije, konkretnije motive. Amber Atkins (Kirsten Dunst) želi se domoći novca za školarinu, kako bi si mogla osigurati odlazak iz gradića i mogućnost da postane poput svoga uzora, novinarke Diane Sawyer. Rebecca Leeman (Denise Richards) je kći najbogatijeg čovjeka u gradu, a njena majka Gladys (Kirstie Alley) bivša je pobjednica natječaja i šefica organizacijskog odbora zbog čega kruži priča kako je ishod natjecanja unaprijed dogovoren. U gradu je i televizijska ekipa koja će popratiti sva događanja oko izbora. No već prije samog početka počinju se događati neobični događaji.
Snimljen tehnikom mockumentaryja, ili lažnog dokumentarca, „Crkni ljepotice" redatelja Michaela Patricka Janna iznimno je zabavan, duhovit, ali i subverzivan film, koji se usudio pogledati s one strane brojnih izbora ljepote, kakvih u Americi ne nedostaje te razotkriti sve njihove anomalije.

Scenarist:
TRAJANJE: 97 min

Fotografije

Central PartnershipCentral PartnershipCentral PartnershipCentral PartnershipCentral Partnership
PREPORUKE
 • GRADONAČELNICA POSLASTIČARKA (2011)

  Danas
  image
  Meri je neškolovana, provincijska žena pekar, majka troje dece i odlična domaćica. Njen miran život je uzdrman u trenutku, kad njena ćerka prijavljuje nju na...
 • North Station (2002)

  Danas
  image
  Pjer radi kao Deda Mraz i kada slučajno sretne svoju ljubav od pre 10 godina, odluče da ponovo budu zajedno...
 • Home Is Where The Hart Is (1987)

  Danas
  image
  Devedesetogodišnjeg milionera otima njegova mlada služavka, kako bi s njim sklopila lažni brak. Ubrzo u poteru za njima kreću njegovi 70-godišnji sinovi.
 • Na sto muka (2011)

  Danas
  image
  Dvojica šarmantnih varalica, Ben (Jason Ritter) i Alan (Jake Sandvig), razvili su uspješan "posao": na sprovodima nude uslugu besplatnog parkiranja, pa kad im...
TOP LISTE

Prijavi se