SADRžAJ

Na europskom jugoistoku nalazi se zemlja kojom dominiraju visoki planinski vrhunci, a kristalno čiste vode dom su brojnim divljim životinjama - Albanija.
Ohridsko jezero, najstarije jezero u Europi, stanište je stotinama endemskih vrsta. Preživjelo je potrese, erupcije vulkana pa čak i ledena doba.
Najveće jezero na Balkanu, Skadarsko jezero, nekada dio Jadranskoga mora, veliki je ornitološki rezervat u kojemu su, među ostalim pticama, zaštićeni i dalmatinski pelikani, najrjeđa vrsta pelikana na Zemlji. Močvare i bare Skadarskog jezera, dubokog samo sedam metara, staništa su raznih malih životinja kojima se hrane čaplje, ibisi i plamenci. U proljeće ga prekriju milijuni lopoča, što predstavlja idealno skrovište za zmije i ostale grabežljivce. Rijedak orao klokotaš ne samo da se obrušava na svoj plijen iz visina, već mu se zna prišuljati i na tlu! U ovome se predjelu, gotovo netaknutom ljudskom rukom, mogu naći i veliki grabežljivci: smeđi medvjedi, vukovi, risovi i čagljevi.

Fotografije

Nepripitomljena AlbanijaNepripitomljena AlbanijaNepripitomljena AlbanijaNepripitomljena AlbanijaNepripitomljena Albanija

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.