SADRžAJ

Pijesak i suze uranja nas u stvarnost situacije u Darfouru te analizira povjesne događaje koji su doveli do toga da jedna, većinski arapska, vlada ubija i samovoljno preseljava domorodački afrički dio svog valstitog naroda. Dva i pol milijuna preseljenih osoba nije imalo drugog izbora do pronaći utočište u odvratnim logorima. Do današnjeg dana procjenjuje se da je 400.000 civila izgubilo svoje živote. Ovaj film ujedno prati dugi niz neuspjeha međunarodne zajednice i njezinu nesposobnost da reagira u dijelu svijeta gdje se upravo ispisuju najtragičnije stranice ljudske povijesti.

Fotografije

Pijesak i suzePijesak i suze

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Steve Mcqueen: Čovjek i Le Mans (2015)

    image
    STEVE MCQUEEN: Čovjek i Le Mans je priča o opsesiji, izdaji i konačnom opravdanju. To je priča o tome kako je jedna od najupečatljivijih, karizmatičnih zvijezda...
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
  • Potraga za Gadafijevim milijardama (2020)

    image
    Duže od 40 godina, pukovnik Muamer Gadafi, kog su nazivali i “besni pas”, vladao je Libijom čvrstom rukom. Disidenti su ubijani, kritičari stavljani na muke,...
  • Ubojice iz dubine (2017)

    image
    Otkrijte kako životinje ubijaju u oceanu.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.