poster

Zmija

Le serpent (1973)

triler, drama | Francuska, Italija, Zapadna Njemačka
Redatelj: Henri Verneuil

Ocjena: 6.2/10
Ocjena korisnika: 6/10

SADRžAJ

Špijunski triler o sovjetskom diplomatu koji namjerava prijeći na Zapad, ali nailazi na sumnje obavještajaca s druge strane Željezne zavjese, snimljen prema romanu Pierrea Norda. Špijunski triler o sovjetskom diplomatu koji namjerava prijeći na Zapad, ali nailazi na sumnje obavještajaca s druge strane Željezne zavjese.

I dok američki veleposlanik u Parizu upravo predaje francuskom predsjedniku važno pismo njegova američkog kolege, u zrakoplovnoj će se luci Orly tek dogoditi prava drama. Sovjetski diplomat u Francuskoj pukovnik Aleksej Fedorovič Vlasov (Yul Brynner) donosi najvažniju odluku u karijeri: zatražit će politički azil i ponuditi Zapadu niz obavještajnih podataka koji će uvelike uzdrmati odnose NATO-a i Varšavskoga ugovora. Kako ni sovjetskim agentima ni Aleksejevoj supruzi Tatjani (Nathalie Nerval) ne uspije nagovoriti odbjeglog diplomata na povratak u Moskvu, francuski i američki obavještajci krenu u grozničavu provjeru njegovih podataka. Osim toga, CIA-in dužnosnik Allan Davies (Henry Fonda) i britanski špijun Philip Boyle kodnog imena Zmija (Dirk Bogarde) dobiju zadatak istražiti nije li možda Vlasovljev bijeg pomno isplanirana sovjetska varka"

Fotografije

Zmija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kuća (2021)

    image
    Bračni par povlači se u luksuznu, visokotehnološku, potpuno automatiziranu kuću na udaljenom otoku. Kućni AI sustav poludi i okreće se protiv njih.
  • Is There a Killer in My Family? (2020)

    image
    Carly, and her husband Kevin take a vacation at a historical mansion. Kevin thinks it will be a chance for them to reconnect, but she has other plans.
  • Noćne životinje (2016)

    image
    Drugi film slavnog modnog dizajnera Toma Forda stiliziran je spoj romanse i noir-trilera u čijem su središtu bivši supružnici, Susan i Edward. Susan je vlasnica...
  • Novac (2017)

    image
    Trojica lopova pokušavaju opljačkati kuću, no, životi im se u potpunosti mijenjaju zbog onoga što zateknu unutra…
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.