Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 8.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Povijesna drama o štrajku engleskih radnika u 19.stoljeću i njihovom progonstvu u Australiju
Južna Engleska 1834. godine, selo Tolpuddle čiji stanovnici rade kao nadničari lokalnoga vlastelina. Nagrada za rad je više nego mizerna, gladuje se, a onda se seljani, na čelu s obiteljima Loveless i Stanfield, udružuju i pokušavaju osnovati neku vrstu unije (sindikata) koja bi im pomogla u ostvarivanju boljih uvjeta života. No, budući da je to vezano i uz jedan incident, svi su kažnjeni progonstvom i robijanjem u dalekoj Australiji.
U drugom dijelu mučenici iz Tolpuddlea, kako su ih kasnije nazvali, stižu u daleku Australiju, najnenaseljeniju od većih britanskih kolonija. Rade pod strašnim uvjetima ali tako zapravo izgrađuju Australiju i neki će od njih na kraju postati i njezini ugledni građani. Svim tim događanjima svjedok je lanternist koji svojom napravom, pretečom filma, i u Britaniji i u Australiji zainteresirava osvjedočitelje o svojemu umijeću.

Fotografije

Filmovi Billa Douglasa: Drugovi

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.