SADRžAJ

"Ne mogu reći da sam ponosan što sam čovjek. Jer čovjek ima razum i s tim razumom je napravio najljepše ljudske tvorevine, a s druge strane - čisto životinjske stvari". Tako svoju priču o pet logora smrti kroz koje je prošao zaključuje dr. Boris Braun. U svojoj 97. živo se sjeća svojih ranih dvadesetih. Tada student agronomije, iz bogate obitelji đurđevačkih Židova, zajedno s roditeljima odveden je od kuće, a o strahotama holokausta tek danas otvoreno razgovara sa sinovima Marijem i Davidom.
Solveg Sasson bila je tek djevojčica kada je doživjela prve premetačine u obiteljskom stanu na Jelačić placu u Zagrebu. Zajedno s dvije sestre, rat su preživjele zahvaljujući hrabrosti bakinih prijatelja, obitelji Jemić iz Zdenčine koji su ih dvije ratne godine skrivali na selu. Za to vrijeme njihov je otac dijelio sudbinu Židova odvedenih u Auschwitz. Tri sestre i danas pokušavaju doznati kada je i gdje točno stradao.
Film, koji prikazujemo u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, nastao je prema knjizi Jasminke Domaš "Ako tebe zaboravim", premijerno je prikazan u sklopu 11. festivala tolerancije u Zagrebu.

Fotografije

Ostati čovjekOstati čovjekOstati čovjekOstati čovjekOstati čovjek

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.