poster

Djevojke s duplerice

Calendar Girls (2003)

komedija, drama | Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD
Redatelj: Nigel Cole
STAR Movies | sutra | 09:45


Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 5.4/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Chris (Helen Mirren) i Annie (Julie Walters) su dvije vrlo različite osobe i najbolje prijateljica. Njihovi mirni životi u malom selu u Yorkshireu su potreseni smrću Annienog muža koji je bolovao od leukemije. Kao aktivni član društva Chris inicira sakupljanje sredstava za lokalnu bolnicu. Oživljava davnu ideju i producira kalendar s različitim ženama za pojedini mjesec koje su trebale biti fotografirane kako pletu i prešaju cvijeće. Vrlo tradicionalno i prilično dosadno. Međutim, ideja doživljava transformaciju i žene se pojavljuju gole. Naravno da to izaziva opće oduševljenje i vijest koja počinje puniti sve naslove novina, kako kod kuće tako i diljem zemlje. One postaju gošće mnogih televizijskih emisija, ispunjavaju stranice magazina i odlaze na razna snimanja. Slava i glamur prijete da će uništiti prijateljstvo između Chris i Annie. Film je inspiriran istinitom pričom o ženama iz Yorkshirea koje su odlučile sakupiti novac za leukemijska istraživanja tako što su pozirale gole za Women's Institute kalendar.
Helen Mirren je za ulogu u ovom filmu nominirana za Zlatni globus 2004. Film je dobio nagradu British Comedy i Golden Wave.

Fotografije

Djevojke s duplericeDjevojke s duplericeDjevojke s duplericeDjevojke s duplericeDjevojke s duplericeDjevojke s duplericeDjevojke s duplericeDjevojke s duplerice

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.