Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 7.8/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Istodobno intimna drama i ep koji se proteže desetljećima, ovo je izrazito dirljiva studija o tome kako je kineski gospodarski procvat – i kultura materijalizma koju je prouzročio – utjecao na veze obitelji, tradicije i ljubavi.
Istodobno intimna drama i ep koji obuhvaća više desetljeća i koji skače iz nedavne prošlosti u sadašnjost i blisku budućnost o kojoj se može samo nagađati, PLANINE BI MOGLE NESTATI veoma je dirljiva studija o tome kako je kineski gospodarski procvat – i kultura materijalizma koju je prouzročio – utjecao na veze obitelji, tradicije i ljubavi. Film počinje 1999. u ritmu pjesme Pet Shop Boysa „Go West“, a prema Zapadu gleda i učiteljica plesa iz maloga gradića Shen Tao kada se udaje za prepredenog poduzetnika Zhanga te uskoro rodi sina kojemu Zhang nadjene ime Dollar. Jaz između podrijetla obitelji i njihova novog života u izobilju zapadnjačkog stila sve je veći dok film skače naprijed u 2014. te naposljetku u 2025., kada Dollar živi u Australiji i muči se kako bi ponovno naučio materinji jezik koji je zaboravio, a u tome mu pomaže privlačna, starija sveučilišna profesorica Mia koja utjelovljuje kulturu, život i ljubav koje nikad nije uistinu upoznao.

Fotografije

Planine bi mogle nestatiPlanine bi mogle nestatiPlanine bi mogle nestatiPlanine bi mogle nestatiPlanine bi mogle nestatiPlanine bi mogle nestatiPlanine bi mogle nestatiPlanine bi mogle nestati

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.