poster

U svakom slučaju, Laurence

Laurence Anyways (2012)

drama, romantika | Kanada
Redatelj: Xavier Dolan


Ocjena: 7.6/10
Ocjena korisnika: 5/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Drama. Zgodan i privlačan profesor književnosti na fakultetu ima neodoljivu potrebu pokazati svojoj okolini kako se osjeća kao žena. Njegova djevojka Fred, iako iznenađena, pokušava prihvatiti njegovu transformaciju. Smogavši hrabrosti, Laurence se pojavi na fakultetu našminkan i u ženskoj odjeći no ne prođe puno vremena i dobije otkaz. Fred, koja pokušava i očekuje da će pronaći novi način života sa svojim partnerom, lomi se i priznaje da ne može prihvatiti Laurenceovo lutanje. Veza zapada u duboku krizu, a Laurence u potragu za samim sobom.
U filmu "U svakom slučaju, Laurence" Dolan se ne bavi homoseksualnošću kao u svojim prijašnjim filmovima već progovara i nastoji analizirati fenomen transseksualnosti čiju složenost objašnjava kroz desetogodišnju vezu Laurencea i Fred. Ljubavna saga opisuje nekoliko stadija Laurenceove samorealizacije, od potpunog društveno-financijskog pada do ponovnog uspostavljanja vlastitog integriteta.
Kao i u dosadašnjim svojim filmovima i u ovom Xavier Dolan potpisuje scenarij i režiju no ne i glavnu ulogu koju je prepustio francuskom glumcu Melvilu Poupaudu dok njegovu partnericu Fred glumi manje poznata Emmanuel Schwartz, koja je ulogu Fred odigrala sjajno nijansirajući sve moguće faze shvaćanja, prihvaćanja, neprihvaćanja, ljubavnog zanosa, razočaranja, izuzetno složenih osjećaja i emotivno rubnih stanja.
Kao i sva Dolanova filmska ostvarenja i "U svakom slučaju, Laurence" prošao je brojne festivale, te dobio brojna priznanja i nagrade od kojih se ističu one u Cannesu, Torontu i Hamburgu.

Fotografije

U svakom slučaju, LaurenceU svakom slučaju, LaurenceU svakom slučaju, LaurenceU svakom slučaju, LaurenceU svakom slučaju, LaurenceU svakom slučaju, LaurenceU svakom slučaju, LaurenceU svakom slučaju, Laurence

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.