SADRžAJ

Split, sredina 90-tih. Sitni kriminalci Kralj i Joke dolaze na svetište i na prevaru zauzimaju štand na kojem prodaju švercane cigarete. Starica koju su prethodno maltretirali ih prijavi policiji. Kralja uhvate, a Joke pobjegne. Kralj je kažnjen sa 6 mjeseci zatvora. Uz pomoć zajedničkog prijatelja Šporkog, Joke ucjenjuje šefa policije i uspije izbaviti Kralja iz zatvora. Oni se odluče osvetiti starici sa svetišta i provaljuju u njen stan. Tamo nađu staricu bez svijesti i doktore koji ih natjeraju da im pomognu na putu do bolnice. U bolnici susreću strica koji Joki ostavlja svoj kamion. Umjesto da nastavi stričev posao, Joke prodaje kamion i zajedno s Kraljem planira nove kriminalne pothvate.

Komedija „Sveci, čija je radnja smještena u 90-e godine prošlog stoljeća, diplomski je rad Ivana Perića na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Film će televizijsku premijeru imati na Klasik TV-u, a prikazan je na Noći hrvatskog filma i novih medija.

Fotografije

Sveci

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Sad još i Honey (2015)

    image
    Život ide svojim normalnim tijekom u jednoj prigradskoj obitelji sve dok se u njihovom životu ne pojavi daleka rođakinja, velika pop-zvijezda…
  • Ovo nije još jedan glupi film za mlade (2001)

    image
    U srednjoj školi John Hughes učenici su isti kao u gotovo svakom tinejdžerskom filmu. Nogometna zvijezda Jake okladi se s drskim Austinom da može preobraziti...
  • Liebe als Alibi (1961)

    image
    Turi, a young Sicilian, makes ends meet by doing some occasional work and singing in taverns in a popular district of Rome.
  • Mr. Bones 2: Back From The Past (2008)

    image
    A sequel to the 2001's "Mr. Bones," which follows the further adventures of a white African witch doctor.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.