poster

Valcer toreadora

Waltz of the Toreadors (1962)

komedija | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: John Guillermin

Ocjena: 5.9/10
Ocjena korisnika: 2/10

SADRžAJ

Komedija. Početkom 20. stoljeća u malom engleskom gradu živi general Leo Fitzjohn (P. Sellers) koji je upravo umirovljen. Na živce mu ide žena Emily (M. Leighton) koja je umišljena bolesnica. Dosadne su mu i dvije kćeri koje smatra ružnima. Osoba na koju se bezrazložno otresa jest njegov zgodni ađutant Robert Finch (J. Fraser), a najbolji mu je prijatelj obiteljski liječnik dr. Grogan (C. Cusack). Dok sjedi u svom dvorcu i razmišlja o staroj slavi, Fitzjohn živne samo kad se sjeti svoje francuske ljubavnice Ghislaine (D. Robin) s kojom održava vezu sedamnaest godina. Upoznali su se na jednom balu i tad su dugo plesali romantični "Valcer toreadora". Stari je general u životu imao i još uvijek ima samo jednu strast - žene. Kraj njega nije prošla žena a da ju nije pogledao. I dok o svemu tome razmišlja, pred njim se pojavi Ghislaine. Donijela je pisma koja dokazuju da Emily vara muža s dr. Groganom. Sad je čas da je Leo napusti i počne živjeti sa svojom pravom ljubavi. Ali, stvari će se zakomplicirati, jer se Ghislaine sviđa i drugim muškarcima oko Lea, a ni on nije više onaj stari...
"Valcer toreadora" snimljen je prema kazališnom tekstu francuskog dramatičara Jeana Anouilha koji u ovoj komediji ismijava zablude starosti i mitove o vječnoj ljubavi. U ulozi generala Fitzjohna briljira glasoviti komičar Peter Sellers (dr. Strangelove, inspektor Clouseau...), a izvrsnu ulogu ostvario je i Cyril Cusack kao dr. Grogan.

Fotografije

Valcer toreadora

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.