Ocjena: 6.7/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(15 glasova)

SADRžAJ

Postoji li išta vrijedno borbe?
Vijetnamski veteran Stephen Simmons (Kevin Costner) vraća se iz mentalne ustanove, u koju se bio dobrovoljno prijavio zbog toga što su ga mučile noćne more o ratu. Dobija novi posao, u školi, ali ga isto tako vrlo brzo ponovno i gubi, zbog zakona koji brani osobama liječenima od mentalnih bolesti da rade u blizini djece. Povratak u društvo Stephenu neće olakšati ni njegovi klinci, razigrani blizanci Stu (Elijah Wood) i Lidia (Lexi Randall), koji se zajedno sa svojim prijateljima sukobljavaju s drugom dječjom skupinom oko prava na kuću na drvetu u kojoj se vole igrati. Stephen konačno i nalazi novi posao u rudniku, gdje će uskoro doživjeti nesreću koja će ga podsjetiti na Vijetnam.
Obiteljska drama „Rat“ pripovijeda o pokušaju ratnog veterana da se što bolje uklopi natrag u civilno društvo, što mu najčešće ne polazi lako za rukom, koliko zbog vlastitih hendikepa, toliko i zbog predrasuda koje tim društvom vladaju.

Fotografije

Rat

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.