poster

Pismo glava

Pismo glava (1983)

drama | Jugoslavija

Ocjena: 6.5/10
Ocjena korisnika: 7.6/10
(15 glasova)

SADRžAJ

Film iz suvremenog života urbane sredine, kroz niz komičnih i dramatičnih situacija daje vjernu sliku Sarajeva iz predolimpijskog perioda.
Glavni junak je Baja, mladić iz hercegovačkog sela, koji poslije vojske ostaje živjeti u Sarajevu. Zapošljava se kao radnik u građevinskoj firmi GRO Put Sarajevo. Prilikom rekonstrukcije jedne ulice upoznaje Cicu i Finku, dvije frizerke iz obližnjeg salona „Mali Pariz“ koje su se došle požaliti na veliku buku. Baja se odmah zaljubljuje u Cicu. Njegov kolega Kokan, koji ima želju otići raditi u Libiju kako bi zaradio novac, kladi se s njim da će spavati sa Finkom. Baja se u poduzeću istakne kao dobar radnik i ubrzo dobiva posao vozača, te se dopadne i Cicinoj majci koja je vozačica tramvaja. Jednog kišnog dana dolazi do kvara na Bajinom kamionu i beton u mikseru se stegne, a Baja se zamjeri poslovođi, te ga suspendiraju s posla.

Fotografije

Pismo glavaPismo glava

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.