SADRžAJ

Godine 1942. njemački povjesničar umjetnosti, major Siegfried Handke, dobiva od Gestapa zadatak da pronađe iznimno vrijednu zbirku umjetnina pokojnog francuskog kolekcionara Vollarda, kojoj se izgubio svaki trag. Handke saznaje da je dio zbirke naslijedio mladi beogradski Židov Erich Šlomović: potonji je po Vollardovoj smrti napustio Francusku s namjerom da u domovini osnuje Muzej umjetnosti Istoka i Zapada. Handke se uspije približiti Šlomovićevoj prijateljici Juani te doznaje da se kolekcionar s majkom Rozom sklonio u selo u Baćinu. Nekoliko godina poslije Njemačka je pred slomom, a Handke još ne zna što se dogodilo ni sa Šlomovićem niti s njegovom zbirkom...
Produkcijski raskošna serija nastala je prema istinitim događajima, narativna je i mozaički oblikovana kao niz prisjećanja različitih likova na tajanstvenog Šlomovića.

Fotografije

DonatorDonatorDonatorDonatorDonatorDonatorDonator

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.