SADRžAJ

Redatelj Andrej Paunov istražuje neobičnu povijest Simeona Saxe-Coburg-Gotha koji je sa 6 godina postao bugarski car, a zatim bio prognan za vrijeme komunizma te vraćen na vlast 50 godina poslije kao premijer.
Sa šest godina Simeon Saxe-Coburg-Gotha primio je prvi telefonski poziv u životu koji ga je obavijestio da mu je otac iznenada umro i da je postao idući bugarski car. Samo tri godine poslije devetogodišnjeg cara zbacili su komunistički disidenti te su on i njegova obitelj prognani iz zemlje. Prošlo je pedeset godina od pada komunističkog režima kada je Simeonu dopušten povratak kući. Gomila je klicala: "Želimo svog cara!" – iako ta titula više nije postojala. Simeon je oformio novu političku stranku i osvojio većinu te postao bugarski premijer 2001. godine. Ali bilo je to teško razdoblje tranzicije za državu s osamdeset posto nezaposlenih. Za četiri godine Simeon će se opet zateći u nekoj vrsti progonstva: ovaj put ostao je bez potpore naroda koji je slavio njegov povratak.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Loveći Tysona (2015)

    image
    Evander Holyfield znao je da neće nikada zaslužiti poštovanje koje je tražio dok ne pobijedi Mikea Tysona. Kada su se napokon borili, svijet je svjedočio ne...
  • Sveučilište Rand (2014)

    image
    Priča o nevjerojatnom putu zvijezde američkog nogometa, Randyja Mossa, iz izoliranog Randa u Zapadnoj Virginiji do vrha NFL lige.
  • Tommy (2017)

    image
    Bio je to izvanredan i uvjerljiv uspon do svjetla reflektora. Ali onda je došao zapanjujući, zbunjujući i na kraju tragičan pad. U filmu 30 za 30 "Tommy"...
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 1. dio (2017)

    image
    ESPN donosi dokumentarac o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.