Ocjena: 5.9/10
Ocjena korisnika: 9/10
(3 glasa)

SADRžAJ

Bio je to izvanredan i uvjerljiv uspon do svjetla reflektora. Ali onda je došao zapanjujući, zbunjujući i na kraju tragičan pad. U filmu 30 za 30 "Tommy" redatelji Erin Leyden i Gentry Kirby istražuju priču o nekadašnjem boksačkom prvaku u teškoj kategoriji Tommyju Morrisonu u priči koja nije nalik nijednoj drugoj. Rođen u problematičnoj obitelji u središtu Amerike, Morrisonovo početno pojavljivanje kao mladog borca potaknuto je jednom od glavnih uloga u Rockyju V. Nekoliko godina kasnije pobijedio je Georgea Foremana za WBO naslov prvaka u teškoj kategoriji i činilo se da je spreman za zvijezdani uspon, čak i unatoč propalih prilika i uznemirenih gubitaka. Ali onda se sve promijenilo početkom 1996., kada je bio pozitivan na HIV, zbog čega je otišao u mirovinu. Odatle je Morrisonov život krenuo vrtoglavo prema dolje, opterećen problemima s drogom, zatvorskom kaznom i, što je nadasve alarmantno i bizarno, konačnim poricanjem da uopće ima virus. Bilo je i drugih boksača, ali i drugih sportskih zvijezda čije su priče završile tužno. Ali rijetko kada je gubitak potencijala tako dirljiv kao slučaj Tommyja Morrisona.

Fotografije

Tommy

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Loveći Tysona (2015)

    image
    Evander Holyfield znao je da neće nikada zaslužiti poštovanje koje je tražio dok ne pobijedi Mikea Tysona. Kada su se napokon borili, svijet je svjedočio ne...
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 2. dio (2017)

    image
    Drugi dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 3. dio (2017)

    image
    Treći dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 1. dio (2017)

    image
    ESPN donosi dokumentarac o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.