Ocjena: 7.0/10
Ocjena korisnika: 8.2/10
(37 glasova)

SADRžAJ

Romantična komedija koja oslikava ozračje u tipičnom selu dalmatinskoga zaleđa. Priča je to o mladoj udovici Tatjani, koja se zaljubi u župnika netom izliječenog od alkoholizma. Svećeniku pokuša "pomoći" njegov brat blizanac, general Hrvatske vojske. S druge strane, gastarbajter Marinko koji se vratio u selo, bivši vlasnik autopraonice Kroatien u Berlinu, uzaludno se pokušava oženiti Tatjanom, a veza njegove kćeri s lokalnom protuhom i haiku pjesnikom drugi je veliki udarac njegovom ugledu.
Priča o muškarcu bez brkova je domovinska pastorala u kojoj se likovi do iznemoglosti hrvaju s vlastitim nacionalnim, spolnim i vjerskim predrasudama ne znajući dohvatiti sreću koja je pred njima.
Film je bio velik hit u hrvatskim kinima, a po popularnosti se može mjeriti s istoimenom knjigom Ante Tomića po kojoj je i snimljen u produkciji FIZ, HFS Vizija i HRT-a.
Na 11. Sarajevo film festivalu 2006. godine Zrinka Cvitešić je dobila nagradu "Srce Sarajeva" za najbolju žensku ulogu.

Fotografije

Što je muškarac bez brkovaŠto je muškarac bez brkovaŠto je muškarac bez brkova

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Prije noćnog vlaka (2014)

    image
    Dvoje potpunih stranaca zaglavi noću na Manhattanu i ubrzo jedno drugom povjeravaju svoje najskrivenije tajne. Ta noć, u kojoj doživljavaju neočekivanu...
  • Sudac Priest (1934)

    image
    Sudac William Priest (W. Rogers) dobrodušan je i pomalo neodgovoran čovjek koji u zabitom provincijskom gradiću u Kentuckyju 1890. vrlo ležerno radi svoj posao....
  • Nevjerovatna avantura Ernesta Blissa (1936)

    image
    Bogataš, kojem je dosadno u životu, kladio se sa svojim doktorom da će se godinu dana sam izdržavati, bez diranja svog velikog naslijedstva, i bez korištenja...
  • Pod jesenjim Mjesecom (2018)

    image
    Tijekom potrage za odgovarajućim rančem, zaposlenica tvrtke za organizaciju pustolovina iznova otkriva ljubav prema prirodi.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.