poster

Teddy Pendergrass

Teddy Pendergrass: If You Don't Know Me (2018)

dokumentarni, biografski | Ujedinjeno Kraljevstvo

Ocjena: 7.6/10

SADRžAJ

Neispričana i krajnje nadahnjujuća priča o legendarnom pjevaču Teddyju Pendergrassu, čovjeku koji se najavljivao kao najveći r&b umjetnik svih vremena sve do tragične nesreće koja mu je zauvijek promijenila život.
Nezaboravan glas hitova „Don’t Leave Me This Way“, „If You Don’t Know Me By Now“, „Love T.K.O“ i „Close the Door“, Teddy je bio prvi muški afroamerički umjetnik koji je u SAD-u snimio pet uzastopnih platinastih albuma, ali njegovu karijeru je pogodila tragedija 1982. godine, kada ga je prometna nesreća ostavila paraliziranog u dobi od samo 31 godine. Kasnije je postigao trijumfalni povratak pred svjetskom publikom na Live Aid-u. Zahvaljujući intervjuima s njegovom obitelji, prijateljima i kolegama, zajedno s legendama industrije Kennyjem Gambleom i Leonom Huffom, te rijetko viđenim arhivskim snimkama, ovaj pronicljiv i dirljiv dokumentarni film bilježi Teddijev uspon u kompleksnim vremenima za Ameriku u šesdesetim godinama prošlog stoljeća i njegov pobjedonosni povratak nakon nesreće koja mu je promijenila život.

Fotografije

Teddy Pendergrass

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.