SADRžAJ

Svaka četvrt, svaki kvart mali je ili veliki grad u gradu, ima svoj način života, znamenitosti i tajne, poznate i nepoznate osobe, povijest, sadašnjost i budućnost. Ponekad dijelovi četvrti postanu znak prepoznavanja cijeloga kvarta. O jednom takvom prostoru govorimo u našoj emisiji. Kupalište Bačvice je dio poznate četvrti smješteno u neposrednoj blizini splitske luke. Picigin na Bačvicama sinonim je i posebnost ovoga dijela grada i cijeloga Splita, a Ministarstvo kulture proglasilo ga je nacionalnim kulturnim dobrom.
Podsjećajujći na dio zanimljive povijesti kupališta i okolnog prostora, u emisiji "Picigin na Bačvicama" govorimo o fenomenu ove izvorne igre ili sporta koji se igra od 1923. godine. Sudionici su razne dobi i zanimanja - studenti, fotografi, novinari, književnici, profesori, inženjeri, umirovljenici. Na Bačvicama je osnovan Hajduk i odigrana prva vaterpolska utakmica, ragbi se igra desetljećima, izmišljeni su nogbi i glavomet. Priređeno je Treće prvenstvo svijeta u piciginu i promovirana monografija o Bačvicama.
Nekoliko festivala Melodije Jadrana početkom šezdesetih održano je u prostoru Ljetnog kina.

Fotografije

Picigin na BačvicamaPicigin na BačvicamaPicigin na BačvicamaPicigin na Bačvicama

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.