poster

Bitlsi, hipici i Anđeli pakla: U šašavom svetu kompanije Epl

The Beatles, Hippies and Hells Angels: Inside the Crazy World of Apple (2017)

dokumentarni, glazbeni, povijesni, animirani | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Ben Lewis

Ocjena: 7.1/10

SADRžAJ

Bitlsi su 1967. osnovali sopstvenu multimedijalnu organizaciju, Epl Korps. Danas Epl Korps uglavnom upravlja pravima na diskografiju benda, ali tokom pet godina krajem '60-tih, bila je jedna od najživopisnijih, najneobičnijih i haotičnijih firmi u istoriji, a na čelu je bio najpoznatiji bend na svetu. Epl je imao modnu radnju, frizerski salon, tehnološki startap (Epl pre Epla), odeljenje za filmsku proizvodnju i naravno, svoju izdavačku kuću. Ideja Bitlsa je bila da koriste Epl kako bi širili vrednosti hipi i kontrakulture. Ali stvari znaju da krenu po zlu ako uzimate esid sa svojim zaposlenima u kancelariji... U ovom neautorizovanom dokumentarcu, prvi put je ispričana prava priča iza Epla, od strane ljudi koji su radili za tu kompaniju.

Producent: Tom Jenner, Jago Lee
TRAJANJE: 90 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Predivna milost (2018)

    image
    Dokumentarac prikazuje Arethu Franklin sa zborom u Baptističkoj crkvi New Bethel u Wattsu, u Los Angelesu, u siječnju 1972.
  • Izgubljena piramida (2019)

    image
    U neplodnoj pustinji sjevernog Egipta otkrivena je piramida sa zapečaćenom grobnicom. Sadržaj grobnice je ispreturan, no nema znakova provale...
  • Justin Bieber: Believe (2013)

    image
    Justin Bieber Vam priča svoju priću, biografski film o životu pop zvijezde.
  • Roaring Abyss (2015)

    image
    A sound journey accros the mountains, deserts and forests of Ethiopia and its cultural universe. Roaring Abyss will take you through an inedit collection of music...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.