SADRžAJ

Iz svoga doma u Cape Townu Henia Bryer prepričava nam svoju životnu priču - od 1939. kada je kao kći bogatog vlasnika tvornice cipela živjela u Radomu pa do kraja rata kada je izašla iz logora Bergen-Belsen. Preživjela je Radomski geto i četiri koncentracijska logora, među njima i onaj najpoznatiji Auschwitz-Birkenau, te užase marša smrti. Osim toga, Henia je 1948. vidjela kako nastaje država Izrael prije nego što je krenula u novi život u Južnoafričkoj Republici.
40-minutni dokumentarni film režirala je njezina nećakinja Lisa Bryer, producentica filma "Posljednji škotski kralj".

Glumci
TRAJANJE: 43 min

Fotografije

Logorašica broj A26188: Henia BryerLogorašica broj A26188: Henia Bryer

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Radost podataka (2016)

    image
    Matematičarka dr. Hannah Fry na zabavan način istražuje podatke i način na koji im dajemo smisao. Od poljoprivrede na temelju podataka do tekstova na Wikipediji,...
  • Sin Konga (2015)

    image
    Ovaj dokumentarac prati nevjerojatno putovanje zvijezde Oklahoma City Thundera, Sergea Ibake, iz njegovog rodnog Konga i povratak kući kao vrhunski NBA igrač.
  • BBB (1998)

    image
    Putovanje zagrebačkih nogometnih navijača Bad Blue Boysa na utakmicu u Split i njihova razmišljanja o najvažnijim događajima iz povijesti skupine klupskih navijača.
  • San (2014)

    image
    El somni (San) je izuzetan film u režiji Franca Aleua, koji prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umjetnika koji su sudjelovali na večeri koja je...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.