Ocjena: 7.0/10

SADRžAJ

Grupa ABBA je svojim nevjerojatnim pjesmama promijenila lice pop glazbe. U ovom moćnom i bogato produciranom dokumentarnom filmu otkrivamo osobni i glazbeni razvoj članova grupe kroz prizmu njihova tri najveća hita.
Otkrit ćemo što se točno događalo u studiju kad su ih snimali, što ih je nadahnulo, njihove kulturne i osobne promjene, te posebice dramu koja ih je obavijala dok su stvarali navedene hitove.
Istražit ćemo njihovo glazbeno putovanje na koje su se otisnuli kao švedska folk grupa i postepeno stvarali zvuk ABBA-e koji je dosegao svoje prvo pop-savršenstvo hitom Mamma Mia. Otkrit ćemo kako su proširili svoju svjetsku slavu uz disko-zvuk, stvorivši najvoljeniju plesnu pjesmu svih vremena, Dancing Queen. I na kraju, otkrivamo trenutak u kojemu se krah osobnih veza članova benda stopio s njihovim, tad već zrelim umijećem skladanja u pjesmi The Winner Takes It All.
Analizirat ćemo ta tri mega-hita i saznati ekskluzivne priče iz usta gitarista i bubnjara koji su svirali na njima, te studijskog tehničara koji je radio na miksu, kao i dizajnera kostima koji im je dao njihov prepoznatljiv izgled.
Glazbeni insajderi i prijatelji grupe, te biograf ABBA-e donose daljnje detalje i uvid u nevjerojatnu priču o ABBA-i.
Osim toga donosimo i fantastične insajderske snimke ABBA-e u studiju dok snimaju Dancing Queen, uključujući i stih koji nije dospio u finalnu verziju.

Fotografije

ABBA: Tajne najvećih hitovaABBA: Tajne najvećih hitova

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Krokodil koji je pojeo Ralje (2021)

    image
    Što će se dogoditi kada se dva najsmrtonosnija i drevna predatora nađu oči u oči? Uz pomoć najnovijih znanstvenih istraživanja, stručnjaci za morske pse i...
  • Beuys (2017)

    image
    Joseph Beuys, čovjek sa šeširom, filcom i masnoćom. Trideset godina nakon njegove smrti jasno je da je bio vizionar ispred svog vremena. Bio je prvi njemački...
  • Plaža tigrastih morskih pasa (2016)

    image
    Dr. Neil Hammerschlag odgovara na ključna pitanja o tigrastom morskom psu: gdje se ti morski psi pare, gdje ženke borave za vrijeme gestacije i gdje se kote.
  • Spaljeno sunce (2001)

    image
    Film 'Spaljeno sunce' govori o jednom od najvećih hrvatskih kipara, Ivanu Kožariću. Scenarist i redatelj ovog dokumentarca ugledni je sineast Petar Krelja....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.