SADRžAJ

Četiri prijatelja kreću na neverovatnu avanturu koja će im promeniti život. Planiraju put na divljim mustanzima preko američkog Zapada, od meksičke do kanadske granice, preko velelepnog Velikog Kanjona, Jeloustouna i Nacionalnog parka Glečer.
Na do sada neviđenom putovanju dugom 4.800 kilometara preko netaknutih delova američkog Zapada, četiri prijatelja jašu konje duž neprekinutog prostranstva javne zemlje, od granice do granice, od Meksika do Kanade.
Za svoje putne konje su uzeli divlje mustange od američkog Biroa za javnu zemlju, savršeno prilagođene za stenoviti teren i teške uslove pustinjskog i planinskog putovanja. Izabrani kako bi pozvali na usvajanje 50.000 mustanga i magaraca koji se nalaze u azilima širom SAD i kako bi osvetlili važnost zabačenih krajeva, ove životinje su postale njihov prevoz, neprijatelj, a na kraju i verni saputnik, dok su ljudi i mustanzi gazili preko ogromnih krajolika Arizone, Jute, Ajdaha, Vajominga i Montane. Savršeno isplanirana, ali nepredvidiva ruta dovela ih je licem u lice sa nanosima snega, pljuskovima i šumskim požarima; neizdrživom vrućinom, divljim rekama i strmim liticama; skakutavim kaktusima, zvečarkama i besnim losom; bolešću, povredama i smrću. Ali oni su iskusili i posebno prijateljstvo jedan sa drugim, kao i sa mustanzima, neverovatnom prirodom nesputane divljine širom zemlje, kao i ne tako romantičnim stilom života jedne romantizovane istorijske ere.

Fotografije

Nežigosani

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • New Voices in an Old Flower (2017)

    image
    "It was an era, it was the start of a new vision" says Amha Eshete, the first Ethiopian music producer back in the Golden Age, the days of Swingin' Addis. The...
  • Izvanzemaljci - Novi pogled (2016)

    image
    Profesor Martin Rees promatra znanost iza moderne potrage za vanzemaljskim životom i iznosi teoriju da trebamo tražiti strojeve, a ne organska bića.
  • Posljednja oaza (1983)

    image
    Trogodišnje snimanje rezultiralo je gomilom materijala koji između ostalog prikazuje povratak jata ptica s dalekog juga, rađanja i smrt, borbe životinja te mnoge...
  • Selo bez žena (2010)

    image
    Na vrhu planine u jugozapadnoj Srbiji leži selo bez žena - Zabrđe, gdje braća Janković drže utvrdu. Vješto balansirajući između smijeha i melankolije, redatelj...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.