poster

Legenda o Hispaniji

Hispania, la leyenda (2012)

Drama, Historia | España

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Rating: 5.0/10

Drugo stoljeće- rimska republika kontrolira pola Hispanije. U iščekivanju konačnog rata s Kartagom zbog osvajanja poluotoka, legija predvođena pretorom Galbom brani osvojeni teritorij i ima zadatak održavati mir sa slobodnim hispanskim selima. Jedno od tih sela, Caura, rodno je Virijatovo mjesto. On je skromni i hrabri pastir koji živi u planini sa svojom kćerkicom Alteom. Ponašanje rimskih legionara prema Hispancima ne može se nazvati nimalo srdačnim ili mirnim. Brojni gradovi i sela trpe nasilje i napade krvoločnoga Galbe. Virijatu je život uništen, a mladi Paulo ostaje bez svoje lijepe zaručnice Nereje koju su Rimljani zatočili kao robinju. Opaki Galba spazi Nereu i ostane očaran njezinom ljepotom. Naredi svojim slugama da mu je pripreme kao ljubavnicu.

Hispanci se upute na susret s Galbom i njegovim legionarima na otvorenu polju, međutim Rimljani zarobe hispanske robove te ih odmah odvoze kako bi ih prodali najboljem kupcu. Ta vijest stiže i do Virijata i njegovih ljudi. Situacija je očajna, pa vođa pobunjenika donosi rizičnu, gotovo suicidalnu odluku. Ući će u rimski logor i pokušati spasiti zarobljene Hispance…

Virijat je jednostavan pastir iz Caure. Noći provedene uz stado te duge šetnje kroz planine omogućile su Virijatu da savršeno upozna svoju zemlju. Virijat na početku serijala ostane bez svoje kćerkice Altee koju otmu Rimljani. Virijat postane vođa Hispanaca koji žele vratiti svoju slobodu i teritorij te jedva čeka osvetiti se okrutnim Rimljanima.

Sandro je veliki čovjek koji je skroman i iskren. On je najbolji Virijatov prijatelj i suprug njegove sestre. Sandro ponosno ide u bitke s Virijatom te mu je odan. Unatoč svoje robusnom izgledu Sandro ima veliko srce. S Virijatom je prošao sve najvažnije trenutke u životu. Ima desetogodišnjeg sina Tirsa.

Darije je plemić i sin hispanskog aristokrata i vođe Cesara. Zgodan je, hrabar i pouzdan. On je idealist koji s velikim žarom brani svoje ideje i ciljeve. S obzirom na svoje podrijetlo, Darije je privlačan ženama te se uvijek nađe u problemima radi njih. On je čovjek za velike odluke, veliki govornik koji će jednom voditi ljude. Darije će se zaljubiti u prelijepu Hispanku Stenu, koja nije plemićkog roda te će s njom ostvariti zabranjenu vezu. Ipak zbog pritiska okoline Darije će se oženiti Navijom.

Baš u trenutku kada su Rimljani započeli invaziju Paulo se trebao oženiti s prelijepom Nereom. No okrutni Rimljani uzeli su Nereu za robinju te rastavili Paula, čini se zauvijek, od njegove ljubavi. Paulo je izuzeto vješt mladić, no ponekad mu njegova neobuzdana narav donese nevolju. Paulo je uspio pridobiti povjerenje i prijateljstvo Hispanaca zahvaljujući dobroti svog srca te vjernosti svom podrijetlu.

Nerea je hispanska robinja i jedina koja se usuđuje suprotstaviti Rimljanima. Njezina je obitelj poginula u napadu na njezino selo, a ona je postala njihova zarobljenica. Nerea je toliko lijepa da čak privlači pozornost svojih novih vladara. Prkosna prema Rimljanima Nerea dobiva teške ozljede. Nerea voli istinski Paula, no odvojena od njega sama se mora boriti protiv nasrtljivih Rimljana.

Helena je tvrdoglava, iskrena i žena od karaktera. Ona je strastvena i ujedno jako osjetljiva. Ona je kćerka Theodora, bogatog španjolskog aristokrata, koja često ne sluša svog oca i njegove zapovijedi. Njezin otac želi da se ona uda za bogatog mladića, no Helenino srce od djetinjstva kuca samo za jednoga Virijata.

Legenda o Hispaniji je priča o ljudskoj prirodi i stremljenjima duha da dostigne svoj cilj, o ljudskoj volji, snovima i strastima koje pokreću svijet i daju snage za borbu sa svim teškoćama i zaprekama, čak i kad su velike poput Rima. Ovo je priča o borbi, osveti i pustolovinama, ali ujedno to je i ljubavna priča. Glavni junaci su strastveni i spremni riskirati sve kako bi spasili ženu koju vole, osvetili se zbog smrti sina i oslobodili zemlju u kojoj su odrasli.

RECOMMENDATIONS
 • Dr. House (2004)

  viernes
  image
  The series follows the life of anti-social, pain killer addict, witty and arrogant medical doctor Gregory House with only half a muscle in his right leg. He and...
 • Roadkill (2020)

  viernes
  image
  Politician Peter Laurence's private life is falling apart. Shamelessly untroubled by guilt or remorse, he seeks to further his own agenda whilst others plot to...
 • Anatomía de Grey (2005)

  viernes
  image
  A drama centered on the personal and professional lives of five surgical interns and their supervisors.
 • Keeping Faith (2017)

  viernes
  image
  Faith, a small-town Welsh lawyer, is forced to cut short her extended maternity leave when her husband and business partner, Evan, goes missing. As the truth of...
TOP LISTAS

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.