On The Spot je nagrađivana dokumentarna serija, koja istražuje skrivene ljudske priče iz pozadine. Mađarski digitalni novinari i dokumentaristi Eszter Cseke i Andras S. Takacs s dvije kamere, bez posade, snimaju priče koje pokazuju istinsku iskrenost revolucije u Egiptu ili cjelokupnu dramu potresa u Japanu. Moto serije je izrekao mađarski ratni fotograf Robert Capa: "Ako vaše slike nisu dovoljno dobre, niste dovoljno blizu."
Autori ovog dokumentarca dobili su nagradu za slobodu medija u Strasbourgu od strane Vijeća Europe, nagradu žirija u Karlovim Varima na festivalu Tourfilm i zlatnu nimfu kao najbolji dokumentarac na TV festivalu Monte Carlo. Prva epizoda "Na licu mjesta: Gaza" dobila je Zlatnu plaketu na 50. televizijskoj nagradi Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu i nagradu za "Najbolji inozemni kratki dokumentarni film" na Festivalu američkog dokumentarnog filma 2014. godine.
Vidjet ćete dokumentarnih filmove snimljene u Afganistanu, Francuskoj Gvajani, Bissau Gvineji, Etiopiji, Indiji (Varanasi, Delhi, Dharamsala i Kašmir), Nepalu (Mount Everest, Katmandu i regija Rolpa), Boliviji, Izraelu, Gazi, Zapadnoj obali, Svalbardu, Šri Lanki, Burmi, Iranu, Mauritaniji, Južnoj Africi, Japanu, Egiptu, SAD-u, Kubu, Njemačkoj, Indoneziji i Maldivima. Dokumentarci sadrže ekskluzivne intervjue sa svjetskim vođama kao što su Ban Ki-moon ili Evo Morales, ali su uvijek usredotočeni na priče običnih ljudi koji žive u pozadini vijesti. Eszter i Andras su snimali su gangstere u getoima Johannesburga, bili su izravno na frontama, živjeli u plemenima, pokrivali tsunamije i revolucije…

Es war auf den Kanälen:

OBN  Duna TV  

EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.