poster

Fundus

Fundus

Dokumentarfilm | Bosnien und Herzegowina

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

Bh. kulturno-historijsko naslijeđe, nepoznate priče i detalji iz naše baštine, ali i podsjećanje na vrijedno kulturno blago koje čuvaju muzeji širom zemlje. Najbolja promocija države je preko njene bogate i raznovrsne kulture. Muzejski depoi čuvaju hiljade vrijednih predmeta i eksponata, među kojima su brojni svjetski rariteti. Kolekcije i zbirke ni po čemu ne zaostaju za postavkama u uglednim evropskim i svjetskim muzejima. Ovom formom BHRT želi da ih predstavi široj javnosti i podsjeti na njihovu vrijednost. Priče obrađuju samo osnovne i najzanimljivije detalje, s ciljem da potaknu gledatelje da za više informacija posjete muzeje i ustanove u kojima se nalaze eksponati. U Fundusu ćete vidjeti zanimljivosti koje do sada niste znali, predmete koje niste prije vidjeli, a predstaviće i dio tradicije o kojoj nema zabilježenih informacija.

EMPFEHLUNG
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • Population d'Afrique

    image
  • Die Europa-Saga (2017)

    image
    A continent defined more by cultures than by geography, Europe derives its name from the mythic seduction of Queen Europa by Zeus, king of the ancient Greek gods....
  • Die Nordstory (2011)

    image
    Dokumentationen über Menschen und Geschichten im Sendegebiet des NDR.
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.