poster

Tajne iz istorije: Nostradamus

Tajne iz istorije

dokumentarni | Srbija

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SEZONA: 1

EPIZODA: 6

OPIS

Sara Bernar, kraljica bel epoka. Bila je muza najslavnijih umetnika s početka dvadesetog veka, sjajna glumica i zabavljačica. Ništa je nije plašilo, bila je spremna na najluđe ekstravagancije.
Pored tragično zaljubljenih heroina, igrala je i muške uloge. Među njima su bili Lorencačo, Hamlet i Orlić. Postale su njen zaštitni znak. Bila je skoro univerzalna glumica.
Nije bila klasična lepotica i nije odgovarala estetskim kriterijumima svog vremena. Bila je drugačija. Direktor Odeona se iznenadio kada se upoznao sa njom i izgovorio čuvenu rečenicu princeze od Meterniha: Ona nije lepa, još je gora od toga!

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Šaranski ribolov sa Stojanom Radosavljevićem

    image
    Kamere emisije "Šaranski ribolov" sa Stojanom Radosavljevićem u stopu prate poznatog sportskog ribolovca i bilježe sve njegove pustolovine. Stojan je aktivan...
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Članovi tima u Skeldaleu doista su strastveni ljubitelji životinja. Njihova klijentela rijetko ima zdravstveno osiguranje, no dobrobit životinja uvijek dolazi na...
  • Dekodiranje nauke

    image
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.