poster

Teatrologike: Svetozar Cvetković

Teatrologike

dokumentarni | Srbija

OPIS

Ovu epozodu snimili smo na Brionima gde glumac Svetozar Cvetković često gostuje na festivalu Ulises teatra.
Glumu je diplomirao 1980. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iste godine postao je član ansambla pozorišta Atelje 212 gde je 12 godina bio i upravnik. U međuvremenu je sarađivao sa mnogim pozorišnim trupama i pozorištima u Beogradu, Zagrebu, Splitu, Budvi, Novom Sadu, Mariboru, Ljubljani...
Igrao je u oko 70 dugometražnih filmova, TV-serija i drama koje su uglavnom producirane u bivšoj Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori. Neke projekte je radio i u inostranstvu.
Gostovao je u različitim pozorišnim produkcijama u Jugoslaviji, Kanadi, Austriji, Švajcarskoj, Engleskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.
Svetozar Cvetković veruje da je gluma najbolja od svih profesija zato što dozvoljava nešto kao malo koja druga, a to je apsolutna sloboda.
Glumio je na nekoliko jezika, ali Cvele, kako ga zovu kolege i prijatelji, sjajno glumi i rečitim ćutanjem.
Realizovao je prvu posleratnu razmenu pozorišta između Beograda, Ljubljane i Sarajeva. Pozorište je tada imalo i mirotvorni političko-društveni angažman.
Vlasnik je gotovo svih značajnih pozorišnih i filmskih nagrada, uključujući i nagradu kritike za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Hjustonu, za ulogu u danskom filmu "U mojoj glavi".
Autor i scenarista Olivera MiloševićIzvršni producent Selena PleskonjićSnimatelj Emilija PopovićMontaža Bogdan ČurguzRežija Srđan ĆešićSerijal je realizovan u Hartefakt profukciji.

Slike

Teatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar CvetkovićTeatrologike: Svetozar Cvetković

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Lepše od Pariza

    image
    Sve je više sela u Srbiji koja postaju turističke destinacije. Mnogima je zato teško da odaberu gde da provedu odmor. Zato smo mi tu da vam pomognemo. Emisija...
  • Tiagov Balkan

    image
    Tijago Fereira je zbog ljubavi došao u Srbiju iz Brazila. Iako ta ljubav nije potrajala, pronašao je dve nove - ljubav svog novog života i ljubav prema Balkanu....
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Plati ili vrati (2014)

    image
    Britanska dokumentarna serija koja prati rad sudskih službenika koji proučavaju spise Visokog suda diljem Engleske i Walesa u ime klijenata koji nisu uspjeli...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.