SEZONA: 1

EPIZODA: 10

OPIS

Vojni centar za dresuru pasa u Austriji najveći je centar na svijetu specijaliziran za obuku rotvajlera. Ondje ih i uzgajaju, a dosad su ukupno osposobili već više od 1500 pasa. Rotvajleri su najčešći službeni psi u Austriji, zahvaljujući svojoj svestranosti i snazi. Zastupljeni su još belgijski i njemački ovčari. Školuju se za specijalne namjene: detekciju različitih tvari, zaštitu, potragu i spašavanje.
Crna labradorica Kaya u Aspenu radi s trenericom Lori Spence. Dresirana je za spašavanje unesrećenih u lavini. Kaya njuhom otkriva ljude zatrpane snijegom te pomaže prilikom evakuacije. Izvrsno pliva, a zimi se vozi skijaškim liftom ili na Lorinim ramenima kad se ona skija.
Farma Windance na sjeveru savezne države New York može se pohvaliti velikim stadom ovaca, koza i alpaka koje uzgajaju radi tekstilnih vlakana. Vlasnici su sigurnost životinja povjerili posebnim psima čuvarima. Imaju više od petnaest maremanskih pastirskih pasa koji čuvaju blago od vukova i kojota. Vidjet ćemo zašto je ova pasmina kao stvorena za taj posao i upoznat ćemo Kaidu koja ih uči osnovama čuvarskog posla.

Slike

Psi, ta izvanredna bićaPsi, ta izvanredna bićaPsi, ta izvanredna bićaPsi, ta izvanredna bića

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Srpski junaci srednjeg veka (2017)

    image
    „Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Profesionalci

    image
    Ljudi koji inspirišu i postavljaju standarde profesije. Serijal Profesionalci posvećen je ljudima različitih profesija koji su ostvarili izuzetne rezultate u svom...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.