SEZONA: 1

EPIZODA: 12

OPIS

Ljubomora je silno razoran osjećaj koji nas sve obuzme u nekom trenutku. U ovoj epizodi vidjet ćemo brojna djela nastala iz ljubomore i mnoge ljubomorne umjetnike. Time što ćemo ih razmotriti, pokušat ćemo pronaći način da se borimo protiv ljubomore.
Ljubavni trokut koji su tvorili Vulkan, Venera i Mars preobrazit će nas u detektive. Istražit ćemo slučajeve nevjere koje su dočarali umjetnici poput Ramona Casasa, Natalea Schiavonija ili Augusta Strindberga.
Otkrit ćemo i to da je Edvard Munch bio očajan, ljubomoran čovjek koji se cijelog života morao nositi s tim osjećajem. U vezama nije uspijevao pobijediti ljubomoru, ali u umjetnosti jest.
Vidjet ćemo kako dva repera, kroz metaforičku borbu pijetlova, rješavaju neprijateljstvo između Berninija i Borrominija u baroknome Rimu 17. stoljeća. Otputovat ćemo u Veneciju kako bismo posjetili Scuolu Grande di San Rocco, čije je povjerenstvo sučelilo dva renesansna diva: Tintoretta i Veronesea.
U ovoj epizodi govorit ćemo i o Henriju Matisseu te Pablu Picassu. Dva velika umjetnika koji su, umjesto da budu uvučeni u ponor ljubomore, naučili surađivati i znali kako dijeliti priznanje. To su napravili i članovi RCR Arquitectes, dobitnici nagrade Pritzker za 2017., Oscara arhitekture.

Voditelj: Ramon Gener

Slike

Ovo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: Ljubomora

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tajne vaše hrane (2017)

    image
    Michael Mosley and James Wong reveal the delicious physics, chemistry and biology hidden inside our food. They travel the world in a culinary adventure to search...
  • Nemogući projekti (2017)

    image
    Project Impossible is an original series that follows a new generation of epic engineering projects that were considered unthinkable just a few years ago. Each...
  • Čuda Sunčeva sustava (2010)

    image
    In this spellbinding series Professor Brian Cox visits the most extreme locations on Earth to explain how the laws of physics carved natural wonders across the...
  • Shark Week (1987)

    image
    Documentary following sharks and shark attacks.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.