SEZONA: 1

EPIZODA: 4

OPIS

Neke osobe nadahnjuje gledanje kroz prozor, neke nadahnjuje krajolik ili boja, druge pak svjetlost, kao što je slučaj s impresionistima. Postoje, međutim, i oni koje nadahnjuje lice voljene osobe.
Nadahnuće može doći u najneočekivanijem trenutku i na najneobičniji način. Ono je za umjetnike oduvijek bilo izvor problema, ali i najvećeg zadovoljstva. Ono je, dakako, uvijek bilo temelj umjetničkog stvaranja.
Kako bismo se pozabavili time, putovat ćemo od Atene do Pariza. Uspet ćemo se na planinu Parnas, simboličku postojbinu umjetnika, gdje će nas posjetiti devet muza nadahnuća i gdje ćemo s uglednim kazališnim redateljem Teodorusom Terzopoulusom razgovarati o esenciji teatra kao ogledala ljudske prirode.
U Parizu ćemo posjetiti umjetnički studio. Prošetat ćemo i njegovim ulicama, prakticirajući "art-crossing", te čuti uzbudljivu priču o nesretnoj ljubavi Modiglianija i njegove muze Jeanne Hebutterne.
Na kraju, Valles Symphony Orchestra oduševit će nas remek-djelom Héctora Berlioza, nadahnutim ženom koju je volio najviše od svih, Harriet Smithson. Riječ je o Fantastičnoj simfoniji, jednom od najsjajnijih ikad skladanih glazbenih djela.

Voditelj: Ramon Gener

Slike

Ovo je umjetnost: NadahnućeOvo je umjetnost: NadahnućeOvo je umjetnost: NadahnućeOvo je umjetnost: NadahnućeOvo je umjetnost: NadahnućeOvo je umjetnost: NadahnućeOvo je umjetnost: NadahnućeOvo je umjetnost: Nadahnuće

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tajne vaše hrane (2017)

    image
    Michael Mosley and James Wong reveal the delicious physics, chemistry and biology hidden inside our food. They travel the world in a culinary adventure to search...
  • Nemogući projekti (2017)

    image
    Project Impossible is an original series that follows a new generation of epic engineering projects that were considered unthinkable just a few years ago. Each...
  • Čuda Sunčeva sustava (2010)

    image
    In this spellbinding series Professor Brian Cox visits the most extreme locations on Earth to explain how the laws of physics carved natural wonders across the...
  • Shark Week (1987)

    image
    Documentary following sharks and shark attacks.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.