poster

Kulturni centar

Kulturni centar


OPIS

Protekle nedelje Ministarstvo kulture i informisanja u celosti je objavilo rezultate konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u Republici Srbiji za 2019. godinu, u koje je uloženo više od 500 miliona dinara.
Ovaj godišnji konkurs od velike je važnosti za funkcionisanje naše kulturne scene, a njegovi uslovi, kao i rezultati, uvek su u žiži interesovanja, ali i kritičkog preispitivanja svih njenih aktera, kao i šire javnosti. Ovaj konkurs, na koji je stiglo oko 2000 prijava, u fokusu je večerašnjeg Kulturnog centra. O njemu govore: Đurđijana Jovanović, samostalni savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije, Dimitrije Pecić, vizuelni umetnik i dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, zatim, odgovorni urednik nedeljnika NIN, Milan Ćulibrk, vlasnik Galerije Rima, Aleksandar Milojević, i predsednik upravnog odbora Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije, Luka Knežević Strika.
U jubilarnom stotom izdanju Kulturnog centra biće reči i o: fenomenu postdigitalnog doba, osamdesetom rođendanu Betmena, kao i četrdesetom rođendanu filma "Žitije Brajanovo" Montija Pajtona, o "Antiratnom dnevniku" Gorana Sarića, aktuelnim pozorišnim izvedbama tekstova Bore Stankovića, retrospektivi Želimira Žilnika u pariskom Boburu, gostovanju austrijskog multimedijalnog umetnika Virgila Vildriha u Beogradu, ali i o sudbini majmuna Emila koju u sklopu postavke u Galeriji KCB-a istražuje multimedijalna umetnica Andrea Palašti,.
O tome šta je dobro a šta loše u njegovom vidokrugu, govori reditelj Mladen Matičević. Gost nedelje je glumica Jelisaveta Seka Sablić.
Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić Odgovorni urednik Redakcije za kulturu i umetnosti i urednik emisije: Danijela Purešević Kreativni direktor: Boris Miljković Autori rubrika: Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Marija Nenezić, Hristina Vasilijević, Jasmina Mijić, Jelena Videnović. Voditelj: Željko Maksimović Montažer: Goran Mijić Reditelj: Ivan Bukvić

Slike

Kulturni centarKulturni centarKulturni centarKulturni centar

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • La Hora Cultural

    image
  • Kultura SLO

    image
  • Zoom net

    image
  • Svijet očima Vatikana

    image
    Informativni tjedni pregled najvažnijih događaja vezanih uz Papu, Vatikan i Katoličku Crkvu, koji gleda više od 50 milijuna ljudi diljem svijeta, donosi vam...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.