poster

Žena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetu

Kobieta na krańcu świata (2009)

dokumentarni | Poljska

SEZONA: 7

EPIZODA: 1

OPIS

Fascinantna dokumentarna serija o ženama diljem svijeta, koja je svojim novim pristupom pojmu kulturne raznolikosti osvojila srca milijuna ljudi.
Voditeljica Martyna Wojciechowska, urednica časopisa "National Geographic" i hrabra putnica koja je osvojila sedam vrhova, predstavlja nam čudesne žene i vodi nas kroz različite kulture, vjere i zanimanja.
Martyna je 2009. počela snimati Ženu na kraju svijeta, najpopularniju putopisnu emisiju u Poljskoj, koja je bila temelj i inspiracija za knjigu. Dosad je snimila devet sezona dokumentarne serije (i napisala nekoliko knjiga s istim naslovom) o ženama u najudaljenijim kutcima zemaljske kugle i na neki način postala ambasadorica žena širom svijeta koje povezuju univerzalne vrijednosti. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada i za emisiju i za knjige. Godine 2010. osvojila je sedam vrhova, što je ime kojim se označavaju najviši planinski vrhovi na sedam svjetskih kontinenata - Mount Everest, Aconcagua, Denali, Kilimanjaro, Mount Elbrus, Mount Vinson and Carstensz Pyramid (Puncak Jaya). Od 2008. na sedam vrhova se popelo samo dvjestotinjak ljudi.
Najmanja žena na svijetu živi u Nagpuru u Indiji. Jyoti Ambe ima 21 godinu i visoka je 63 centimetra. Nije narasla još od ranog djetinjstva. Njezini roditelji tražili su pomoć na raznim stranama, ali liječnici su napokon otkrili da boluje od nedostatka hormona rasta i ahondroplazije. To je genska bolest koja uzrokuje poremećaj rasta i patuljastost. Jyoti ima vrlo krhke kosti koje lako puknu, a neke ostanu trajno slomljene. Usprkos svome stanju puno se smiješi i sanja o karijeri u Hollywoodu. Zasad se pojavila u nekoliko TV serija i filmova.

Slike

Žena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetuŽena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetuŽena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetuŽena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetuŽena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetuŽena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetuŽena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetuŽena na kraju svijeta: Indija - Najmanja žena na svijetu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.