SEZONA: 1

EPIZODA: 5

OPIS

Peta priča o soli govori o njezinoj uporabi u svakodnevnom životu. Život je, kako smo i dosad isticali, nezamisliv bez soli. Ona se upotrebljava već od prapovijesti, ali prve zalihe hrane ili konzerviranje u europsku su kulturu uveli stari Grci. I u Hrvatskoj se sol u tu svrhu upotrebljavala već od antičkih vremena, ali Hrvati su svoj način soljenja ribe ponijeli i diljem svijeta, posebice u Ameriku, gdje i danas žive hrvatske ribarske kolonije.
Osim povijesnog pregleda soljenja namirnica u ovom dijelu serije upoznat ćemo suvremene načine soljenja ribe, sira, pršuta, ali i nutricionističko značenje soli, njezinu medicinsku svrhu i opasnosti za ljudsko zdravlje.

Scenarist:

Slike

Sol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol života

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • China Uncovered

    image
  • Tajne vaše hrane (2017)

    image
    Michael Mosley and James Wong reveal the delicious physics, chemistry and biology hidden inside our food. They travel the world in a culinary adventure to search...
  • Echtes Leben (1967)

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.